ABD'de eski Başkan Donald Trump destekçilerinin başkent Washington DC'de gerçekleştirdiği Kongre baskınının üzerinden aylar geçerken, olaya karışanlara ilişkin davalar devam ediyor. Baskına katılan Trump destekçileri ile ilgili davalardan birinde ilk kez hüküm açıklandı.

Kongre binasındaki izinsiz gösteriye katıldığı ve gözcülük yaptığı gerekçesiyle yargılanan 49 yaşındaki Anna Morgan-Lloyd, 5 bin dolar para ve 6 ay hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

'ŞİDDETE DÖNÜŞMESİNDEN UTANIYORUM'

Kongre baskınındaki şiddet olaylarının hiçbirine katılmadığını belirten Morgan-Lloyd, mahkemede gözyaşları içinde "utanç verici güne” katıldığı için özür diledi. Morgan-Lloyd, "Kongre binasına Başkan Trump'a barışçıl bir şekilde destek vermeye gittim, bunun vahşi bir şiddet gösterisi haline gelmesinden utanıyorum" dedi.



Morgan-Lloyd’un özür dilemesinin yanı sıra planlı hareket ettiği veya başkalarını kışkırttığına dair hiçbir kanıt olmaması nedeniyle 3 yıl süreyle koşullu serbest bırakılmasına karar verilirken, Kongre baskınına ilişkin davalarda ilk kez hüküm açıklanmasının devam eden 6 Ocak soruşturmalarında önemli bir adım olduğu ifade edildi.

'İŞ BİRLİĞİ YAPMAYAN BEKLEMESİN'

Washington DC Bölge Yargıcı Royce Lamberth, Morgan-Lloyd’un 40 saatlik toplum hizmetini tamamlaması ve 500 dolar tazminat ödemesine karar verirken, "Denetimli serbestlik hayatta bir kez tanınan bir şans, bu senin bir kerelik şansın" sözleri ile Morgan-Lloyd’u uyardı. Lamberth ayrıca, Morgan-Lloyd’un aksine iş birliğine yanaşmayan veya pişmanlık duymayan diğer sanıkların aynı cezayı beklememeleri gerektiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Savcılar bile gözden kaçırmış... Kongre baskınında nükleer kodlar da tehdit altındaymış" desc="ABD eski Başkanı Donald Trump'a yönelik ikinci azil sürecinde Kongre binasındaki görüntüler incelendiğinde çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Başkan Yardımcısı Mike Pence'in tahliye edildiği anlarda nükleer kodların bulunduğu çantanın ele geçirilme riski olduğuna dikkat çekildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/13/iecrop/pence-kongre-dha_16_9_1613219178.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/savcilar-bile-gozden-kacirmis-kongre-baskininda-nukleer-kodlar-da-tehdit-altindaymis-6258263/"]

 

[old_news_related_template title="Kongre'de bir şoke eden isim daha... Şampiyonu ceketi ele verdi" desc="Katıldığı üç Olimpiyat oyunlarında Amerika’ya madalyalar kazandıran milli yüzücü Klete Keller'in de 5 kişinin öldüğü Kongre binası baskınında yer aldığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/14/iecrop/klete-keller-hopali_16_9_1610599066.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kongrede-bir-soke-eden-isim-daha-sampiyonu-ceketi-ele-verdi-6210544/"]

 

[old_news_related_template title="Kongre kışlaya döndü... Yerde yatan muhafızlara sedye" desc="ABD'de Joe Biden'ın yemin gününden önce alınan güvenlik önlemleri nedeniyle başkente gönderilen Ulusal Muhafızlar tartışma yaratmaya devam ediyor. Yerlerde yattıkları görüntülerin ardından muhafızlara sedye gönderildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/18/iecrop/kongre-asker-dha1_16990263_16_9_1610956088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kongre-kislaya-dondu-yerde-yatan-muhafizlara-sedye-6216118/"]