Kuzey Kore artan gerilimler nedeniyle geçen yıl acil hattı kesmesinin ardından Temmuz ayı sonlarında yeniden açmayı kabul etmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore'yi Kuzey Kore'nin bu adımının ardından tatbikatlara devam ederek "haince davranmakla" suçladı.

Askeri kaynakların Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, Güney Kore ve ABD gelecek hafta bilgisayar simülasyonlu tatbikatlar düzenlemeye hazırlanıyor, ancak ön eğitim bugün başlamış durumda.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA tarafından yapılan açıklamaya göre, Kim Yo Jong tatbikatların "kendi kendini yok etme eylemi" olduğunu ve halkın güvenliğini tehdit ettiği ve Kore yarımadasındaki durumu daha da tehlikeye attığı için bedel ödenmesi gerektiğini söyledi.

GÜNDE İKİ KEZ KONTROL

Kuzey ve Güney Kore genellikle günde iki kez acil hatları kontrol ederken; Kuzey Koreli yetkililer, bu hatlar üzerinden sabah yapılan aramalara cevap vermişlerdi.

Birleşme ve savunma bakanlıkları, Güney Kore'nin öğleden sonra yaptığı aramalara ise Kuzey Kore'nin cevap vermediğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer tehdit" desc="Son dönemde diplomatik ilişkilerini geliştirmek için adımlar atan Kuzey Kore ve Güney Kore hükümetleri yeniden karşı karşıya geldi. ABD ve Güney Kore'nin ortak gerçekleştirdiği tatbikat, Pyongyang hükümetinde seslerin yükselmesine neden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/2480_16_9_1628579549.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-abdye-nukleer-tehdit-6584978/"]