Kosova’da yapılan operasyonda, başkent Priştine’ye giren bir kamyon durduruldu. Arnavutluk, İtalya ve Kosova polisinin işbirliği yaptığı operasyonda kamyonda muzların arasına saklanmış 2.2 ton kokain ele geçirildi.

Kamyonun üzerindeki yazılar ve plakası kapatıldı. Kokainin nerelerden dolaştırılıp getirildiği bilinmiyor.

AVRUPA’NIN KOLOMBİYASI

Son yıllarda, "Avrupa’nın Kolombiyası" olarak adlandırılan Arnavutluk’un bu kaçakçılıkta da merkez olduğu sanılıyor. Bir yıl içinde Arnavutluk ve Kosova’da 10 tonun üzerinde kokain ele geçirildi.

Son parti kokainin çeşitli Avrupa ülkelerine dağıtılmak üzere getirildiği belirtiliyor. İki hafta içerisinde Arnavutluk’un Durres kentinde de iki parti kokain ele geçirilmişti.

[old_news_related_template title="İngiltere'nin atığını Çin bile almıyor: Yasa dışı yollarla Türkiye'ye geliyor" desc="Sivil toplum kuruluşu Greenpeace, İngiltere'nin plastik atıklarının büyük çoğunluğunun Türkiye'ye ulaştırıldığını ortaya çıkardı. İngiliz hükümetinin 'geri dönüştürmek' için atıkları Türkiye'ye gönderdiği belirtilirken, Çin'in bu atıkları almayı yasaklaması sonucunda rotanın Türkiye'ye çevrildiği belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/17/iecrop/greenpeace_16_9_1621250743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilterenin-atigini-cin-bile-almiyor-yasa-disi-yollarla-turkiyeye-geliyor-6435745/"]

[old_news_related_template title="Sadettin Tantan, Sedat Peker'in ifşalarını ve kokain operasyonunu yorumluyor" desc="Türkiye'de mafya devlet ilişkisi ne kadar derin? Peki mafya neden sökülüp atılamıyor?Suç örgütü lideri Sedat Peker ne demek istiyor, kime ne mesaj gönderiyor? Türkiye mafyaya karşı temiz eller operasyonu yapabilir mi? Hukukun önünde ne engel var?Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş soruyor, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan anlatıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/10/iecrop/111_16_9_1620645623.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sadettin-tantan-sedat-pekerin-ifsalarini-ve-kokain-operasyonunu-yorumluyor-6423679/"]