İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, bu yılki doğum gününü buruk kutluyor. Kraliçe'nin her yıl görkemli etkinliklerle kutlanan doğum günü, 73 yıllık eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in ölümü nedeniyle sönük geçiyor.

Eşi Philip'in ölümünden sonra ilk doğum gününü kutlayacak olan Kraliçe, eşinin yasını tutmaya devam ederken bazı geleneklere katılmayacak. Kraliçe ve diğer kraliyet ailesi üyeleri genellikle yeni fotoğraflarını halkla paylaşarak doğum günlerini kutlarken, bu yıl bir portre yayınlanmayacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kraliçe 2'inci Elizabeth'in 95'inci yaş gününü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kutladı. Johnson, Kraliçe Elizabeth'e iyi dileklerini ileterek, "Başbakan olarak ona hizmet etmekten gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı" desc="İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip için corona virüsü tedbirleri altında cenaze töreni düzenlendi. Prens Philip'in tabutu, St. George Şapeli'ne tasarımına yardımcı olduğu yeşil renkli Land Rover ile getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/prens-iha2_16_9_1618672715.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/prens-philip-icin-cenaze-toreni-6379784/"]