Sputnik'in aktardığına göre, Soçi'de bir araya gelen iki lider, Türkiye'de nükleer santral inşa edilmesi üzerine istişarelerde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin soruları üstüne, “(Soçi’de, Türkiye’de) yeni bir ekonomi alanı oluşturulması konuşuldu. Yeni enerji üniteleri inşa edilmesi konusu gerçekten de gündeme geldi. Türkiye’nin onları kurmak isteyebileceği somut cografi noktalar üstüne düşünüldü. Liderler (nükleer enerji alanında) işbirliğimizin devam etmesi ihtimalini konuştu” dedi.
Türkiye’nin inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımı, Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom tarafından gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü Soçi’de Rusya Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede, Türkiye’de Rusya ile beraber iki nükleer güç santrali daha inşa etme konusunun gündeme geldiğini söylemişti.

[old_news_related_template title="Erdoğan Putin ile görüşmesinin detaylarını paylaştı, Rusya'dan dikkat çeken yorum" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Karadeniz kıyısındaki Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. İki lider birçok konuyu masaya yatırırken, Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamaları Rus uzman Ruslan Pukhov, Bloomberg'e yorumladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/erdogan-reuters2_16_9_1633005254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-putin-ile-gorusmesinin-detaylarini-paylasti-rusyadan-dikkat-ceken-yorum-6679371/"]

[old_news_related_template title="Eski Beyaz Sözcüsü Grisham'ın kitabından yeni detaylar ortaya çıktı: Putin, Trump'ın dikkatini dağıtmak için kadın tercümanı kullandı" desc="Eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, yeni kitabında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın liderlerle olan ilişkilerine mercek tuttu. Trump'ın en sevdiği Avrupalı liderin Boris Johnson olduğunu yazan Grisham, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, G-20'de Trump'ın dikkatini dağıtmak için kadın tercümanı kullandığını öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/trump-putin-reuters-3_16_9_1632994279.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/eski-beyaz-sozcusu-grishamin-kitabindan-yeni-detaylar-ortaya-cikti-putin-trumpin-dikkatini-dagitmak-icin-kadin-tercumani-kullandi-6678821/"]