Bir yandan corona virüsünün tetiklediği ekonomik krizle mücadele ederken, diğer yandan füze denemelerine hız veren Kuzey Kore, bu kez askerlerin yaptığı gösteriyle uluslararası medyanın gündeminde.

Kuzey Kore ordusundaki gelişmeleri yakından takip eden Devlet Başkanı Kim Jong-un ve üst düzey askeri yetkililer, gösteriyi yakından takip etti. Kuzey Kore analisti Martyn Williams'ın sosyal medyada paylaştığı görüntülerde askerler, tuğla ve betonları yumruklarla parçalıyor, cam ve bıçakların üstüne yatıyor, akrobatik dövüş hareketleri sergiliyor.



Kim Jong-un'un askerlerin performansını büyük bir keyifle takip ettiği görülüyor. Propaganda videosu olarak yorumlanan görüntüler, Kuzey Kore'nin nükleer füzelerle ilgili açıklamalarından sonra geldi.

NÜKLEER DENEMELER CAYDIRIYOR

Kuzey Kore, denemelerin gerekçesinin ABD istilasını caydırmak için olduğunu öne sürerken, "Kore Yarımadası’ndaki muhtemel bir savaşın önündeki engel ABD’nin merhametinden kaynaklanmıyor. Bunun sebebi ülkemizin günden güne büyüyen caydırıcı gücü. İstilacı güçleri kontrol altında tutuyor" açıklaması yapılmıştı.

[old_news_related_template title="Uyuşturucu ticaretinden silah satışına... 30 yıllık Kuzey Kore casusu sırları ifşa etti" desc="Kuzey Kore'ye 30 yıl boyunca hizmet eden casus Kim Kuk-Song, BBC'ye verdiği röportajda çarpıcı iddialarda bulundu. Kuk-Song, Kuzey Kore liderinin para bulabilmek için Orta Doğu ve Afrika'da uyuşturucu ticaretinden silah satışına kadar her türlü işe girdiğini öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/11/iecrop/kim-kuk-song-bbc_16_9_1633957141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/uyusturucu-ticaretinden-silah-satisina-30-yillik-kuzey-kore-casusu-sirlari-ifsa-etti-6700320/"]