Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong yaptığı açıklamada, Pyongyang'ın ABD ile Güney Kore arasında bu ay için belirlenen büyük bir ortak askeri tatbikata yanıt olarak nükleer ve konvansiyonel silah programını harekete geçirmek için hazır oldukları konusunda uyardı.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansı'nın haberine göre, Kim Yo Jong, "ABD ve Güney Kore tekrarlanan uyarılarımızı dikkate almadığı takdirde, tatbikatlarımızı hayata geçirmek, onları kesinlikle daha ciddi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya bırakacaktır." dedi. Kim, Güney Kore'yi "haince davranmak"la suçladı.

Kuzey Kore, ABD ile Güney Kore arasında yılda iki kez düzenlenen ortak tatbikatlardan uzun yıllardır rahatsız olduğunu dile getiriyor. Bu tatbikatları bir savaş provası olarak nitelendiren Pyongyang yönetimine karşı ABD ve Güney Kore ise savunma amaçlı gerçekleştirildiklerini savunuyor.

Kuzey Kore yönetiminden gelen açıklama ise iki ülke arasında son yıllarda düzenlenen ilişkilere yeni bir darbe olarak yorumlandı. Kuzey Kore ve Güney Kore yönetimleri geçtiğimiz ay ilişkileri düzeltme ve güçlendirme sözü üzerinde anlaşmıştı. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey ile ilişkileri geliştirmek için siyasi sermayeye ciddi yatırımlar yaptığı biliniyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong; "ABD'nin sürekli artan askeri tehditleri ile başa çıkmak için askeri ve nükleer kapasitemizi artırmaya başlatacağız" dedi.

[old_news_related_template title="Çocukların Kore’ye gitme macerası Küçükçekmece'de son buldu" desc="İstanbul Hadımköy’de dün gece kaybolan 2’si kardeş 3 kız çocuğu Küçükçekmece’de bir lunaparktaki tuvalet girişinde bulundu. Kore filmi izledikleri ve Kore'ye gitmek için evden ayrıldıkları öğrenilen çocukların, dün geceyi sahilde geçirdikleri öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/kayip-kizlar-hadimkoy-foto-dha_16_9_1628573785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cocuklarin-koreye-gitme-macerasi-kucukcekmecede-son-buldu-6584863/"]

[old_news_related_template title="Kuzey Kore lideri Kim'den kıtlık uyarısı" desc="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki gıda durumunun 'endişe verici' olduğunu belirterek yetkilileri tarımsal üretimi artırmanın yollarını bulmak için harekete geçmeye çağırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/kim-jong-un-rusya-reuters5_16_9_1623833540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-kore-lideri-kimden-kitlik-uyarisi-6489439/"]