ABD ile yaşadığı nükleer kriz, corona virüsü salgını ve Çin ile sınırların kapanması nedeniyle göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiren Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un halkına çarpıcı uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl meydana gelen sellerin yol açtığı hasar nedeniyle tahıl üretimi planının yerine getirilemediğini, bunun sonucunda gıdadaki durumun endişe verici olduğunu belirten Kim, kıtlık yaşanabileceğini söylemişti.

'SINIR 3 YIL DAHA AÇILMAZ'

Pyonyang yönetiminden Kim'in bu sözlerini destekleyen açıklamalar geldi. Vatandaştan daha da fazla kemer sıkmasını isteyen yetkililer, Çin ile sınırın 2025 yılından önce açılmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu savundu.

Radio Free Asia, Çin sınırındaki Sinuiju şehrinde yaşayan bir vatandaşın sözlerini aktarırken, "İki hafta önce gıdayla ilgili acil durumun 2025'e kadar devam edebileceğini söylediler. Yetkililer Çin-Kuzey Kore sınırının 2025'ten önce açılmasını mümkün görmüyor" ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den nükleer füze savunması: İstilacı güçleri caydırıyoruz" desc="Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Kuzey Kore temsilcisi, ülkesinin son dönemde artan nükleer füze denemelerini, istilacı güçleri caydırma amaçlı olarak niteledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/kuzey-kore-fuze-reuters_16_9_1632917424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-nukleer-fuze-savunmasi-istilaci-gucleri-caydiriyoruz-6677387/"]