Danimarkalı oyuncak üreticisi Lego bir ilke imza attı. Şirket, LGBT toplumuna destek vermek için bir oyuncak serisi hazırladı. Gökkuşağı renkleri temel alınan seriye 'Herkes Mükemmeldir' ismi verildi.

11 renkli figür arasında gökkuşağı renklerinin dışında, trans topluluğunu yansıtması için beyaz ve pembe, ten rengi çeşitliliğini temsil etmesi için de siyah ve kahverengi eklendi. Figürlerle herhangi bir cinsiyet belirtilmezken, seriyi geliştiren tasarımcı Matthew Ashton mor renkli figüre ayrı bir parantez açtı. Ashton mor renkli figürün dünyanın her yerindeki harika 'drag queen'ler için bir tür selamlama olduğunu söyledi.

KENDİSİ İÇİN GELİŞTİRMİŞTİ

Seriyi ilk etapta kendisi için hazırladığını anlatan Ashton, "Ofisimi taşıdıktan sonra kendimi oraya daha ait hissetmek için beni yansıtan bir şeyler yapmak istedim. Bu sayede parçası olmaktan gurur duyduğum LGBTQIA+ toplumuyla ilgili bu seri ortaya çıktı" dedi.

Ancak serinin kendi masasıyla sınırlı kalmadığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Ashton, "Lego'daki diğer LGBTQIA+ üyeleri bana gelip bu tasarımı çok sevdiklerini söylediler. Ben de bunu paylaşabileceğimizi düşündüm" dedi.

Lego'nun söz konusu yeni serisi 1 Haziran'da satışa sunulacak.

[old_news_related_template title="Bir efsaneyi daha legolaştırdılar" desc="LEGO Group, hız tutkunlarının beğenisini kazanacak en yeni modeli LEGO Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51'i LEGO severlerle buluşturdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/07/iecrop/lego-ferrari5_16_9_1610019741.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/bir-efsaneyi-daha-legolastirdilar-6201511/"]