ABD’li ünlü sinema oyuncusu Leonardo DiCaprio, İskoçya’nın Glasgow kentinde devam eden COP26 İklim Zirvesi’ne destek verdi. DiCaprio, dünya liderlerine seslenerek “Şimdi hırs, dayanışma ve eylem zamanı” dedi.

Ünlü oyuncu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e katıldığını ifade ederek “COP26'daki liderleri önemli İklim Eylemi yapmaya, geleceğimizi korumaya ve insanlığı kurtarmaya çağıran Antonio Guterres'e katılıyorum. Şimdi hırs, dayanışma ve eylem zamanı” dedi.

Öte yandan, Arnold Schwarzenegger ve Matt Damon gibi Hollywood yıldızlarının iklim değişikliği konferansına katılmaları bekleniyor. Billy Eilish de bu haftanın başlarında kaydedilen bir mesajda şunları söyledi: "Bu yıl liderlerimiz, gezegenimiz için gereken ve kritik önemde olan küresel eylemlere karar veriyor. Sadece kendimiz için değil, gelecek nesillerimiz için de gezegenimizi kurtarmak için bir arada durmalı ve sesimizi yükseltmeliyiz. Ve şimdi acil eyleme ve birlikte çalışmaya ihtiyacımız var." dedi.

[old_news_related_template title="İklim Değişikliği Konferansı'na özel jetlerle gittiler çevrecileri öfkelendirdiler" desc="Jeff Bezos da dahil olmak üzere VIP'ler, 400 özel jetle İklim Değişikliği Konferansı'na uçtu ve neden oldukları karbon emisyonları konusunda çevrecilerin öfkelenmesine neden oldular." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/02/iecrop/jeff_bezos-reuters_16_9_1635837998.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/iklim-degisikligi-konferansina-ozel-jetlerle-gittiler-cevrecileri-ofkelendirdiler-6743479/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu, Glasgow'da düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılacak" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğinde Glasgow’da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi’ne katılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'güvenlik protokolünde çifte standart' nedeniyle zirveye katılmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/01/iecrop/erdogan-imamoglu-1_16_9_1635796154.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglu-glasgowda-duzenlenen-iklim-zirvesine-katilacak-6742988/"]