Litvanya, Belarus sınırından gelen mülteci akınını engellemek için bir duvar inşa edeceğini duyurdu. Açıklamayı Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte düzenlediği basın tıplantısında yaptı.

Simonyte, Belarus sınırına çok sayıda asker yerleştirileceğini de duyurdu. Belarus'un Avrupa Birliği'nin yaptırımları sonrasında sınırlarını Avrupa ülkelerine açma kararı sonrasında Simonyte, "Fiziksel olarak bariyerler yerleştirerek Litvanya ve Belarus'u ayıracağız. Bu hamlelerin yasa dışı göçmen akışı yaratmak isteyenleri durdurmasını bekliyoruz" dedi.

İSTANBUL İDDİASI

Öte yandan Litvanya Başbakanı Simonyte düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili de iddialarda bulundu.

Simonyte, "Belarus, mültecilere ücretsiz uçuş sunuyor. Bağdat'tan ve muhtemelen İstanbul'dan mültecileri uçaklarla Belarus'a götürüyorlar. En az bir mültecide bunu tespit ettik" dedi.

[old_news_related_template title="Uçak krizinin başkahramanı Protasevich konuştu... Polonya ve Litvanya'yı suçladı" desc="Ryanair uçağının zorla indirilmesiyle gözaltına alınan gazeteci Roman Protasevich, Belarus devlet televizyonuna röportaj verdi. Protasevich programda Polonya ve Litvanya'nın kendi politik çıkarları için Belarus muhalefetini desteklediğini söylerken, protestoların askıya alınması çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/04/iecrop/protasevich-iha_16_9_1622799481.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ucak-krizinin-baskahramani-protasevich-konustu-polonya-ve-litvanyayi-sucladi-6468364/"]

[old_news_related_template title="Litvanya, Belaruslu diplomatları 'istenmeyen kişi' ilan etti" desc="Litvanya, Belaruslu iki diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan ederek ülkeyi terk etmeleri için 7 gün süre verdi. Söz konusu kararla, Litvanya'nın Belarus'la karşılıklı olarak diplomatları sınır dışı eden Letonya ile dayanışma içerisinde olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/28/iecrop/litvanya-shutter_16_9_1622212360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/litvanya-belaruslu-diplomatlari-istenmeyen-kisi-ilan-etti-6456103/"]