BM Genel Sekreterliği adına dün yapılan açıklamada, Mali'nin Kidal bölgesi Tessalit köyü yakınlarındaki BM konvoyuna el yapımı bombayla saldırıldığı ve konvoyda bulunan bir Mısırlı barış gücü çalışanının hayatını kaybettiği ifade edildi.

BM Genel Sekreterliği, "1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin ağır yaralandığı saldırıyı kınarken Genel Sekreter, kurbanın ailesine ayrıca Mısır Hükümeti ve halkına derin taziyelerini iletir. Yaralılara acil şifalar diliyor. Genel Sekreter, Birleşmiş Milletler barış güçlerini hedef alan saldırıların uluslararası hukuka göre savaş suçları oluşturabileceğini hatırlatır. (Genel Sekreter) Malili yetkilileri, bu saldırıların faillerinin bir an önce adalete teslim edilebilmesi adına kimliklerinin tespit edilmesi için hiçbir çabadan kaçınmamaya çağırıyor" açıklaması yapıldı.

BM Genel Sekreter Özel Temsilcisi ve (MINUSMA) Başkanı El-Ghassim WANE ise saldırıyı kınayarak Bu olay, barış güçlerimizin üzerinde asılı duran kalıcı tehlikenin ve Mali'de barış için yapılan fedakarlıkların üzücü bir hatırlatıcısıdır dedi.

[old_news_related_template title="Somali'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında bombalı saldırı: En az 8 ölü" desc="Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bomba yüklü araçla ile düzenlenen saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/25/iecrop/somali-bomba-reuters_16_9_1632571546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/somalide-cumhurbaskanligi-sarayi-yakininda-bombali-saldiri-en-az-8-olu-6669892/"]