Resmi temaslarda bulunmak üzere Libya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı Menguş'la bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu ve  Libyalı mevkidaşı Necla Manguş  görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz. Kardeş Libya'ya desteğimizi göstermek, stratejik ortaklığımızı geliştirmek ve ikili ilişkilerimizi ele almak üzere Trablus'tayız" ifadelerini kullandı.

LİBYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüştü.

Libya Başbakanlık binasında gerçekleşen heyetler arası görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da yer aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

[old_news_related_template title="Mısır ve Libya ile dostluk grubu kurulması tezkeresi kabul edildi" desc="TBMM ile Mısır ve Libya Temsilciler Meclisleri arasında, Parlamentolar Arası Dostluk Grupları kurulmasına ilişkin tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/tbmm-dha-3_16_9_1619556788.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/misir-ve-libya-ile-dostluk-grubu-kurulmasi-tezkeresi-kabul-edildi-6399972/"]