Libya'da siyasetin geleceği halen belirsizliğini koruyor olsa da Mısır kendisinin de taraf olduğu yıllarca süren iç savaştan sonra Trablus ile yeniden ilişki kurmaya çalışıyor.

Her iki ülkede de 2011 yılında ayaklanmalar çıkmadan önce Libya, Mısırlı şirketlerin başlıca pazarlarından biri konumundaydı.

Mısır hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre Libya Başbakanı Abdülhamid Dbeibah'ın Kahire ziyareti esnasında sanayi, tarım, enerji, iletişim ve sivil havacılık sektörlerini kapsayan 14 mütabakat zaptı imzalandı.

YOL VE GAZ SANTRALİ İNŞASI

Libya hükümeti ile önde gelen Mısırlı şirketlerin imzaladığı proje sözleşmeleri arasında ise başkent Trablus için çevreyolu, Ajdabiya kasabasından Jalu'ya giden karayolu ve iki gaz santralinin inşası ve tedariği yer aldı.

Sözleşmelerin değeri hakkında bilgi verilmedi.

[old_news_related_template title="Bennett 10 yıl sonra Mısır'a giden ilk İsrail Başbakanı oldu" desc="İsrail Başbakanı Naftali Bennett kritik bir buluşmaya imza attı. Bennett, on yıl sonra Mısır'ı ziyaret eden ilk İsrail Başbakan'ı oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/13/iecrop/bennnett-reuters_16_9_1631533653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bennett-10-yil-sonra-misira-giden-ilk-israil-basbakani-oldu-6646849/"]