Mısır'ın kuzeyindeki Sevhac bölgesinde iki tren çarpıştı.

Yerel medyaya konuşan sağlık bakanlığı yetkilisi kazada en az 50 kişinin yaralandığını duyurdu. Yerel medyada yer alan fotoğraflarda trenlerin yan yatmış haldeki görüntüleri paylaşıldı.

Devlet televizyonu daha sonra bir açıklama yaparak kazanın korkunç etkilerini duyurdu. Yapılan açıklamada 32 kişinin yaşamını yitirdiği ve 66 kişinin de yaralandığı belirtildi.

ACİL DURUM FRENİNE BASILMIŞ

Mısır Demiryolu Müdürlüğü kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, "İlk trende kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından acil durum frenlerine basıldı. İlk tren durduktan sonra arkadan gelen ikinci tren hızını alamayıp trene çarptı. Bunun sonucunda iki tren de devrildi" denildi.

[old_news_related_template title="Süveyş Kanalı'ndaki kriz bitmiyor: Konteyner günlerdir çıkarılamıyor" desc="Süveyş Kanalı'nda bir tankerin gemi trafiğini kapatmasıyla petrol taşıyan tankerlerin taşıma ücretleri neredeyse iki katına çıkarken birçok gemi güzergahını değiştirmek zorunda kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/26/iecrop/gemi-reuters_16_9_1616746134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/suveys-kanalindaki-kriz-bitmiyor-konteyner-gunlerdir-cikarilamiyor-6336253/"]