Myanmar’da ordunun 1 Şubat'ta darbe yaparak yönetime el koymasına yönelik protestolar devam ediyor. Myanmar askeri yönetimi, darbe karşıtı kitlesel protestoların ülke geneline yayılması üzerine ülkede büyük toplantıları yasaklayarak, Yangon ve Mandalay’da olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Mandalay'da darbe karşıtları, OHAL’e ve güvenlik güçlerinin tazyikli su ile müdahalelerine aldırmadan sokaklara dökülmüştü. Ülkede askeri darbe karşıtı protestolarda tansiyon giderek yükseldi.

Güvenlik güçleri, tazyikli suyun ardından protestoculara plastik mermi ile müdahale etti. Sokaklar savaş alanına dönerken, polisin göstericilere sert müdahalesi sonucu 1’i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Durumunun kritik olduğu bildirilen kadının başından vurulduğu ve hastanedeki tedavisinin sürdüğü aktarıldı. Protestocuların birkaçı polisin, göstericileri dağıtmak için havaya gerçek mermi ile ateş ettiğini öne sürdü. (İHA)

[old_news_related_template title="Myanmar'da tansiyon yükseliyor: Çok sayıda gözaltı var" desc="1 Şubat'ta yaşanan askeri darbenin ardından Myanmar'da tansiyon dinmek bilmiyor... Bugün ülkenin ikinci büyük kenti Mandalay'daki gösterilerde aralarında gazetecilerin de olduğu en az 27 kişi gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/09/iecrop/protesto-reuters_16_9_1612855864.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/myanmarda-tansiyon-yukseliyor-cok-sayida-gozalti-var-6250750/"]

[old_news_related_template title="Myanmar'da darbe yapan Hlaing ilk kez konuştu" desc="Myanmar'da darbe ile ülke idaresini devralan Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ilk kez yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Seçim komisyonu geçen yıl Myanmar'daki genel seçimler öncesinde adil bir kampanya yürütmedi” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/min-aung-hlaing-reuters_16_9_1612798628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/myanmarda-darbe-yapan-hlaing-ilk-kez-konustu-6249936/"]