Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Türkiye'de süregelen orman yangınlarıyla ilgili bir paylaşım geldi. NASA tarafından yayımlanan uydu görüntüleri, özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olan orman yangınlarının yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Yangınların günlerdir sürmesi ile ilgili açıklamalara da yer verilen paylaşımda "Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor" denildi.



NASA'nın internet sitesinde de dünya genelinde yaşanan sıcaklık artışına vurgu yapılırken, önlem alınması konusunda uyarılarda bulunuldu.





NASA'nın resmi sitesinde yer alan yazıda "Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya" ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Orman-İş’ten çarpıcı Manavgat raporu: Daha sık ve şiddetli yangınlar olacak" desc="Tarım Orman İş Sendikası Bilim Kurulu tarafından hazırlanan ‘Manavgat Orman Yangını Raporu’nda çarpıcı tespit ve öneriler yer aldı. Raporda, son bir haftadır Türkiye’de kabusu yaşatan orman yangınlarının daha şiddetli olacağı kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/manavgat-foto-sozcu_16_9_1628146196.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-isten-carpici-manavgat-raporu-daha-sik-ve-siddetli-yanginlar-olacak-6575757/"]

[old_news_related_template title="Ağaç kovuğuna giren kaplumbağa yangından kurtuldu" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesinde, küle dönen ormanlık alanda ağaç kovuğuna giren kaplumbağa, mucize eseri yara almadan kurtuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, söndürme çalışmalarının ardından fark ettikleri kamplumbağayı çıkarıp, su içirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/1-3_16_9_1628145065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/agac-kovuguna-giren-kaplumbaga-yangindan-kurtuldu-6575741/"]