Rusya’ya dönüşü sırasında gözaltına alınan ve ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Moskova’daki bir cezaevine gönderilen Rus muhalif lider Alexei Navalny, Moskova’da Navalny destekçileri tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin ardından güvenlik gerekçesiyle Vladimir Bölgesi’ndeki Kolçugino şehrinde bulunan bir cezaevine yerleştirilmişti.

"BENİM İÇİN HER ŞEY YOLUNDA"

Sevk edildiği cezaevinden destekçilerine durumuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Navalny, “Bir mahkuma Vladimir Oblastı denildiğinde üzülür. Çünkü buradaki yerel kurumların itibarı genelde böyledir. Fakat benim için her şey yolunda. Henüz hiç mektup almadım ve dış dünyada neler olup bittiğini Moskova'da olduğum zamandan daha az biliyorum” ifadelerini kullandı.

CEZAEVİ ŞARTLARINI ELEŞTİRDİ

Kendisinin henüz sosyal aktivitelerde bulunamadığını ifade eden ve bulunduğu cezaevinin şartlarını eleştiren Navalny, "Kütüphaneye henüz ulaşamadım. Tek eğlence hapishanenin yemek tezgahında Haute Cuisine yemeği üzerine yeni denemeler. İster inanın ister inanmayın, kraker kurutuyoruz ve bu kadar heyecan verici olacağını hiç düşünmemiştim" dedi.

[old_news_related_template title="Navalni kaldığı cezaevinden nakledildi" desc="Rusya'nın başkenti Moskova'daki Matrosskaya Tishina Cezaevi'nde tutulan Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cezasının onanmasının ardından ismi ve yeri açıklanmayan başka bir hapishaneye transfer edildiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/27/iecrop/navalni-reuters_16_9_1614409991.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/navalni-kaldigi-cezaevinden-nakledildi-6284714/"]

[old_news_related_template title="3 soruda Rusya'yı karıştıran adam: Aleksey Navalny" desc="Rusya’da Navalny'nin serbest bırakılması için düzenlenen gösterilerde 10 binden fazla insan gözaltına alındı. Ne göstericiler ne de Kremlin geri adım atacak gibi duruyor. Peki bu iş nereye varacak? Rusya açısından Navalny ismi ne anlam ifade ediyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/05/iecrop/navalny_16_9_1612526432.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/3-soruda-rusyayi-karistiran-adam-aleksey-navalny-6245344/"]