Nijerya’da polis tarafından yapılan açıklamada, Nijer eyaletinin Rafi bölgesindeki Tegina kasabasında yer alan Salihu Tanko Medresesi’ne silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Nijer eyaleti polis komiseri Adamu Usman, bir grup kimliği belirsiz silahlı saldırganın motosikletlerle kasabaya baskın düzenlediğini ve etrafa ateş açılması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Usman, medreseye düzenlenen saldırıda onlarca öğrenin kaçırıldığını belirtti. Polis açıklamasında kaçırılan öğrenci sayısı belirtilmezken, yerel kaynaklar en az 200 öğrencinin kaçırıldığını ifade etti.

Polisin olayla ilgili inceleme başlattığı, kaçırılan öğrencilerin kimliğinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

[old_news_related_template title="Nijerya’da 160’tan fazla yolcu taşıyan tekne alabora oldu" desc="Nijerya’da 160’tan fazla yolcunun olduğu tekne Nijer Nehri’nde alabora oldu. Olayda çok sayıda kişinin kayıp olduğu aktarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/nigeria-reuters_16_9_1622059073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/nijeryada-160tan-fazla-yolcu-tasiyan-tekne-alabora-oldu-6452702/"]