Hindistan'da tek bir günde 314 bin 835 yeni corona virüsü vakası açıklanarak dünya çapında rekor kırıldı. Virüse bağlı ölümlerin ise 2 bin 104 olduğu belirtildi.

Ülkenin hastanelerinde yatak sıkıntısı çekilirken bazı hastanelerde sadece birkaç saatlik oksijen kaldığı belirtildi.

Reuters haber ajansının dünya çapındaki abonelerine servis ettiği fotoğraflarda, hastaneler önünde uzun kuyruklar oluştuğu ve bazı hastalara kendi araçlarında müdahale edildiği görülüyor.


ABD'de bulunan Güney Carolina Tıp Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar bölümünde yardımcı doçent olan Krutika Kuppalli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Covid-19, Hindistan'da sağlık sisteminin çökmesine yol açan bir halk sağlığı krizi haline geldi" dedi.

700 TON OKSİJENE İHTİYAÇ VAR

Hindistan'da son dört günün corona virüsü vaka sayısı 1 milyonu geçerken, corona virüsünü ağır geçiren vakalar için gerekli oksijen ihtiyacı krize dönüştü.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi eyalet bakanı günlük 700 ton oksijen ihtiyaçları olduğunu belirtti. Yeni Delhi eyalet bakanı Arvind Kejriwal, bugün yaptığı açıklamada şehrin her gün 700 ton oksijene ihtiyacı olduğunu söyledi.

Öte yandan, Saroj Hastnesi Genel Müdürü PK Bhardwaj, "Oksijen sıkıntısı var. Bu durum 5-6 gündür devam etmekte ve oksijen tedarikçisiyle iletişime geçilemiyor. Şu anda sadece bir saatlik oksijenimiz mevcut" dedi.