Güney Afrikalı yetkililer Pazar günü, ülkenin aşı programı kapsamında AstraZenaca'nın corona virüsü aşısının askıya alındığını açıklamıştı. Yapılan çalışmalar aşının ülkede görülen corona virüsü mutasyonunun karşı çok düşük koruma sağladığını göstermişti.

Corona virüsünün Güney Afrika mutasyonu üzerine çalışma yürüten Profesör Shabir Madhi, dün AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının bu mutasyonun ağır vakalarını durdurabileceği yönünde umutlar olduğunu söyledi.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi uzmanları, sonbahar itibariyle diğer mutasyonlara karşı koruyacak yeni nesil aşı üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

KESİNLİKLE SORULAR VAR

Reuters'ın aktardığına göre Pollard, BBC'nin radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Üzerine çalışacağımız mutasyonlara dair kesinlikle sorular var. Bunlardan biri de yeni aşılara ihtiyacımızın olup olmadığı" dedi.

Pollard, "Bence şu anda bu halen belirsizliğini koruyor ancak yeni aşılar hazırlanıyor. Bu nedenle eğer ihtiyacımız olursa, insanları koruyabilmemiz için hazır olacaklar" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="CEPI Başkanı Hatchett'tan AstraZeneca uyarısı: Bu kadar çabuk gözden çıkarmayın" desc="AstraZeneca aşısının corona mutasyonuna karşı etkisiz olduğu tartışmaları sürerken, uzmanlardan kritik bir uyarı geldi. Salgına Hazırlık İnovasyon Koalisyonu Başkanı Richard Hatchett, 'Aşıdan vazgeçmek için henüz çok erken' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/09/iecrop/asi-reuters_16_9_1612853255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cepi-baskani-hatchetttan-astrazeneca-uyarisi-bu-kadar-cabuk-gozden-cikarmayin-6250595/"]

 

[old_news_related_template title="Oxford uzmanı duyurdu: Mutasyona karşı güçlendirilmiş aşı sonbaharda" desc="İngiltere'de Oxford-AstraZeneca aşısını geliştiren ekibin başındaki isim Prof. Dr. Sarah Gilbert, Güney Afrika mutasyonuna karşı etkisiz kalan aşı için harekete geçtiklerini duyurdu. Prof. Dr. Gilbert, mutasyona karşı güçlendirilmiş aşının sonbahar aylarında uygulanabileceğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/asi-shutter-7_16_9_1612761180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/oxford-uzmani-duyurdu-mutasyona-karsi-guclendirilmis-asi-sonbaharda-6248922/"]