ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), Pfizer ve Biontech'in ürettiği koronavirüs aşısına 16 yaş üzerindeki kişilerin kullanımı için tam onay vererek ilk defa bir koronavirüs aşısına tam onay vermiş oldu.

Aşıya Aralık'ta acil durum kullanım onayı verilmiş ve ABD'de 204 milyondan fazla kişiye bu aşı yapılmıştı. Ancak FDA'nın acil durum onayı verdiği üç aşıdan hiç biri tam onay almamıştı.

Kamu sağlığı yetkilileri, tam onay verilmesinin daha fazla aşısız ABD'li vatandaşı Pfizer'ın aşısının güvenli ve etkili olduğuna ikna edeceğine inanıyor. Aşı konusunda tereddütte kalan ABD'liler ülkenin corona virüse karşı mücadelesinin zorlaşmasına neden olmuştu.

FDA temsili komisyon üyesi Janet Woodcock, "Milyonlarca kişi güvenli bir şekilde corona virüs aşısını olurken bazı kişilerin FDA onayının ardından aşı olmaya daha güvenle yaklaşabileceğini düşünüyoruz" dedi.

ABD'de aşılamanın düşük olduğu bazı bölgelerde Delta varyantından kaynaklı vaka sayıları yükselirken ABD'lilerin şimdiye kadar yaklaşık yüzde 51'i iki doz aşı oldu.

[old_news_related_template title="Üç doz BioNTech ilk iki doz aşıdan daha çok koruma sağlıyor" desc="Üçüncü doz BioNTech aşısına başlayan İsrail'de ilk sonuçlar geldi... Yetkililer üç doz BioNTech/Pfizer aşısının koruma oranının ilk iki doza göre dört kat daha fazla olduğunu duyurdu ve detayları paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/corona-reuters_16_9_1629697743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/uc-doz-biontech-iki-doz-asidan-daha-cok-koruma-sagliyor-6608438/"]