Dünya genelinde 118 milyonu geçen vaka sayılarıyla küresel bir sağlık krizine dönüşen corona virüsü salgınına yönelik ülkelerin aşılama çalışmaları devam ediyor.

Avrupa Komisyonu, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşısından ek 4 milyon doz alım yapmak için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, iki hafta içinde teslim edilecek aşıların ülkeleri için 600 bin doza erişim sağlayacağını duyurdu.

[old_news_related_template title="Uzmanlar araştırdı: D vitamini ile corona virüsü arasında bağlantı yok" desc="Corona virüsü salgını ile birlikte bazı uzman ve yetkililerin D vitamini alımı konusunda teşvik edici açıklamalarının temelsiz olduğu ortaya çıktı. Yapılan iki farklı araştırmada D vitamini seviyesi ile corona virüsü arasında doğrudan bir bağlantı çıkmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/10/iecrop/corona-reuters_16_9_1615355091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/uzmanlar-arastirdi-d-vitamini-ile-corona-virusu-arasinda-baglanti-yok-6305464/"]