Hindistan'da corona virüsü aşısının acil kullanım izni için başvuran ilk aşı üreticisi olan Pfizer, Çarşamba günü Hindistan'ın ilaç düzenleyici kurumu ile bir toplantı yaptığını ve kararın bundan sonra alındığını açıkladı.

Pfizer, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Toplantıdaki görüşlere ve düzenleyicinin ihtiyaç duyabileceği ek bilgilere dayanarak, şirket başvurusunu şu anda geri çekmeye karar verdi" dedi ve gelecekte düzenleyici kurumun ihtiyaç duyduğu ek bilgilerle başvurusunu yeniden sunacağını ekledi.

İKİ AŞI SONRADAN ONAYLANDI

Pfizer, geliştirdiği corona virüsü aşısı için geçen yılın sonlarında Hindistan'da kullanım iznine başvurmuştu, ancak hükümet Ocak ayında, biri Oxford/AstraZeneca, diğeri ise Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi ile Bharat Biotech tarafından geliştirilen çok daha ucuz 2 aşıyı onaylamıştı. Her iki şirket de aşılarının onaylanması için Pfizer'dan sonra başvuruda bulunmuştu.

ÜLKE İÇİNDE DENEY ŞARTI

Reuters'ta yer alan habere göre Hindistan Merkezi İlaç Standartları Kontrol Kurumu, aşının güvenliği ve Hintliler için bağışıklık sağlayıp sağlamadığı konusunda ülke içinde bir deney yapmadan Pfizer'ın talebini onaylamayacağını açıklamıştı.

Hintli sağlık yetkilileri, genellikle bir aşının güvenli olup olmadığını ve genetik yapısı Batı ülkelerindeki insanlardan farklı olabilen vatandaşlarında bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmadığını belirlemek için birkaç aşamalı deney yapılmasını istiyor.

Pfizer, daha önce Reuters'a yaptığı açıklamada başvurusunun aşıyla ilgili hiçbir ciddi yan etki olmaksızın %95 etkinlik oranı gösteren deneyden elde edilen verilerle desteklendiğini ifade etmişti.

[old_news_related_template title="Moderna'nın corona aşısında bir yan etki daha" desc="ABD'de geliştirilen Moderna aşısının bir yan etkisi daha ortaya çıktı. Aşıyı yaptırdıktan sonra 1 hafta içinde 14 kişinin kolunda ağrılı kırmızı şişlikler oluştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/05/iecrop/moderna-yan-etki-hastane-2_16_9_1612500930.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/modernanin-corona-asisinda-bir-yan-etki-daha-6244471/"]