Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, yasa dışı göçmen geçişini engellemek amacıyla Polonya'nın Belarus sınırındaki iki bölgesinin bazı kısımlarında olağanüstü hal ilan edilmesi için Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'ya talepte bulundu. Morawiecki, olağanüstü halin 30 gün süreceğini açıkladı.

İki hükümet kaynağının verdiği bilgiye dayandırılan bir haberde, artan sayıdaki düzensiz göçmen geçişinden dolayı Polonya'nın Podlaskie ve Lubelskie bölgelerinde olağanüstü hal ilan edilebileceği belirtilmişti.

Polonya, Belarus hükümetinin göz yummasıyla Irak ve Afganistan gibi ülkelerden gelip Polonya'ya geçmeye çalışan sığınmacıları durdurmak için geçen hafta Belarus sınırına dikenli teller örmeye başlamıştı.

[old_news_related_template title="Uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattı... Polonya'ya dönüp polis oldu" desc="İsveç'te uyuşturucu kaçakçılığından hapis yatan Polonyalı kadın, ülkesine dönüp polis oldu. Polislik sınavına girerken bu durumu gizleyen kadın, gerçeğin ortaya çıkmasıyla meslekten atıldı. Savcılık ise kadının suç işlemediğine hükmetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/19/iecrop/polonya-polis-shutterstock_1948410136_16_9_1624095045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/uyusturucu-kacakciligindan-hapis-yatti-polonyaya-donup-polis-oldu-6494937/"]