Ürdün'de gerilim artıyor... Hafta sonu kraliyet ailesi üyelerinden eski veliaht prens Hamza'nın ve yakın çevresinin gözaltına alınmasıyla başlayan gerilim devam ediyor.

Gözaltına alınan ve ev hapsinde tutulan Ürdün'ün eski veliaht prensi Hamza bugün bir ses kaydı yayınladı. Hamza, ordunun dış dünyayla iletişim kurmama çağrısına olumsuz yanıt vereceğini açıkladı.

Kral Abdullah'ın üvey kardeşi olan Prens Hamza, "Ben mücadeleme devam edeceğim ve benim dışarı çıkmama, tweet atmama, ailemi görmeme engel olma çağrılarına boyun eğmeyeceğim" dedi.

Prens Hamza, ülkenin güvenlik ve istikrarına zarar vereceği gerekçesiyle cumartesi üst düzey yetkililerle birlikte gözaltına alınmıştı.

[old_news_related_template title="Ürdün'de darbe girişimi... 8 soruda Ürdün'deki gerilimin detayları" desc="Orta Doğu'nun ılımlı ve istikrarlı ülkelerinden Ürdün, hafta sonu yaşanan sıcak gelişmelerle uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Ürdün'de yaşananları ve bu gelişmelerin bölgeye yansımalarını mercek altına aldık." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/veliaht-reuters_16_9_1617604234.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/urdunde-darbe-girisimi-8-soruda-urdundeki-gerilimin-detaylari-6354355/"]