Göreve geldiği günden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temas kurmayan ABD Başkanı Joe Biden geçen haftalarda herkesi şaşırtmış ve Rus lidere bir davet mektubu göndermişti.

22 Nisan'da online olarak gerçekleşecek İklim Zirvesi'ne davet mektubunu gönderen Biden'a yanıt gecikmeli olsa da geldi. O dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir mektup gönderen Biden'a hemen yanıt vermeyen Putin, kararını verdi.

RIA haber ajansı, Rus lider Putin'in 22 Nisan'da gerçekleşecek zirveye katılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada Putin'in bir konuşma da yapacağı belirtildi. Kremlin, "Putin, küresel iklim krizinin olumsuz etkilerini yenmek için Rusya'nın uluslararası iş birliği konusunda atılacak adımları ve yaklaşımları anlatacak" duyurusunu yaptı.

[old_news_related_template title="Biden'dan büyük gaf! 'Putin'in ismini yanlış söyledi" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'ın YouTube hesabında gündemi değerlendirdiği sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'Başkan Putin' yerine 'Başkan Klutin dedi. Sosyal medyanın diline düşen Biden'ın gafı tepkilere neden oldu" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/biden-putin-reuters_16_9_1618587701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putin-yerine-klutin-diyen-biden-tepkilere-maruz-kaldi-6377822/"]

[old_news_related_template title="Biden, Cumhurbaşkan Erdoğan ile Putin'e davet göndermişti: Buz gibi yanıt geldi" desc="Geçen hafta cuma günü ABD Başkanı Joe Biden, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de aralarında olduğu liderlere 22-23 Nisan'daki iklim zirvesine davet etmişti. Putin bugün davete çok soğuk bir yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/29/iecrop/yanit-reuters_16_9_1617016719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-cumhurbaskan-erdogan-ile-putine-davet-gondermisti-buz-gibi-yanit-geldi-6341574/"]