Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bugün Soçi'de gerçekleşen görüşmede birçok önemli konu ele alındı. Başta Suriye ve Afganistan olmak üzere ikili ilişkilerin de masaya yatırıldığı görüşmenin ardından Putin ve Erdoğan, görüşmenin yapıldığı yazlık konutunun kapısında ayaküstü sohbet etti.

"GÖRÜŞME ÇOK YARARLI VE KAPSAMLIYDI"

Ayaküstü sohbet sırasında Putin, "Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Görüşme çok yararlı ve kapsamlıydı, temasta kalmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Putin'e teşekkür ederek karşılık verdi.


PUTİN'DEN ERDOĞAN'A: SPUTNİK V AŞISINI YAPTIRIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sohbet sırasında Putin'e antikor seviyesini sormasına üzerine Putin, "Hatırladığıma göre 15-16 seviyesinde" diyerek karşılık verdi.

Geçtiğimiz haftalarda Kremlin Sarayı'nda çalışan bir kişinin corona virüsü testinin pozitif çıktığını hatırlatan Putin şöyle konuştu:

* Farklı yöntemlerle hesaplama yapılıyor. Vücudumdaki antikor seviyesinin yüksek olduğunu söylediler. Çevremde 30’a yakın kişi zamanında aşı olmadıkları için hastalandı. Sabahtan akşama dek tüm gün beraber çalıştığım yardımcım hastalandı.

* Benim ise antikor seviyem yüksek. Corona virüsüyle enfekte olmuş biriyle tüm günümü geçirmem rağmen hasta olmadım. Siz de güçlendirici doz yaptırma zamanınız gelince bu dozu vaktinde ve Spuntik V aşısı ile yaptırın" diyerek tavsiyede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Putin'in tavsiyesi üzerine, "Daha önce aşılandım. Üçüncü doz aşımı Pfizer/BioNTech yaptırdım" diye karşılık verdi. Putin ise, "Bir dahaki sefere artık" dedi.

İkilinin bu diyaloğunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuttan ayrılarak, Soçi Uluslararası Havaalanı'na hareket etti. (İHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Kremlin'den açıklama" desc="Bugün Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelecek Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Kremlin'den bir 'son dakika' açıklaması geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/putin-reuters_16_9_1632912295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-putin-gorusmesi-oncesinde-kremlinden-aciklama-6677202/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Putin'den kameralar önünde itiraf" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya'nın sahil kenti Soçi'de bir araya geldi. Kameraların karşısına kısa konuşma yapan iki isim gündeme ve görüşmeye dair konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/erdogan-dha1_18833892_16_9_1632916153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-ve-putin-bir-araya-geldi-aciklama-yapiyorlar-6677228/"]

[old_news_related_template title="Davutoğlu, Rusya ziyaretiyle ilgili Erdoğan’a seslendi: Uyarıyorum!" desc="Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bugün Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelen Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Erdoğan’a seslendi. Davutoğlu, “Baş başa görüşme yapacaksanız dahi mutlaka heyetler arası görüşmede bu konuları tekrar ele alın ve devlet arşivlerine girmesini sağlayın. Aksi takdirde bundan sonra Türk-Rus ilişkilerinde yaşanacak her olumsuz gelişme, bu baş başa görüşmede ortaya çıkan tablo ile ilişkilendirilecektir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/davutoglu-sozcu_16_9_1601133302-880x495-1_16_9_1632919426.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/davutoglu-rusya-ziyaretiyle-ilgili-erdogana-seslendi-uyariyorum-6677519/"]