Üniversite öğrencileriyle telekonferans yoluyla görüşen Putin bir kız öğrencinin sarayı olduğu iddialarının doğru olup olmadığını sorması üzerine, “Bu iddialar zaten 10 yıldır dolaşıyor. Şimdi ise uygun bir fırsat bulup tüm bu malzemeler ile vatandaşlarımızın beynini yıkamaya karar vererek internetten bu gibi görüntüler paylaşmaya başladılar. Burası ne benim ne de yakınlarımın" dedi.

"MONTAJ" DEDİ

"Kelebek stili yüzdüğüm sırada çekilen bir fotoğraf koymuşlar" diyen Rus lider, "Bazen böyle yüzmeyi seviyorum. Fotoğrafta, hiçbir zaman bulunmadığım bir havuzda görülüyorum. Bunun hangi havuz olduğunu bilmiyorum ancak bu şekilde yüzdüm. Ne zaman ve nerede? 2016 yılında Yenisey'de. Dolayısıyla bu basit bir derleme, montaj” ifadelilerini kullandı.

PUTİN, NAVALNY PROTESTOLARINI TEHLİKELİ BULDU

Toplantıda ayrıca Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin tutuklanması üzerine ülkedeki birçok kentte başlayan protesto gösterilerini değerlendiren Putin, “Herkesin yasaların öngördüğü şekilde kendisini ifade etme hakkı vardır. Yasaların ötesine geçildiğinde ise bu ters etki doğurur ve tehlikelidir. Kimse yasadışı eylemlere başvurmamalıdır. Siyasilerin sorumluluğu vardır” diyerek Navalny’yi gösterileri organize etmekle suçladı.

Putin ayrıca sokaklarda polisle çatışan bazı grupları terörist olarak nitelendirerek, “Hiçbir koşulda kadın ve çocuklar öne sürülmemelidir. Bunlar teröristlerin taktikleridir. Hiçbir koşulda çocuklar gösterilere çekilmemelidir” dedi.

[old_news_related_template title="Rus muhalif Putin'in sarayının detaylarını paylaştı: Monako'nun 39 katı büyüklükte" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in karşısına en sık ve güçlü çıkan isimlerden olan Alexei Navalny'nin önceki gün tutuklanmasının ardından bir skandal patladı... Navalny, internet üzerinden hazırladığı platformda Putin'in 1.3 milyar dolarlık (yaklaşık 9.68 milyar TL) sarayının detaylarını paylaştı. Gizli tüneli, yüzme havuzu, buz pisti, kilisesi ve tiyatro salonu olan sarayda Putin'in yatak odasının görüntüleri de paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/palace45-1_16_9_1611135211.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rus-muhalif-putinin-sarayinin-detaylarini-paylasti-monakonun-39-kati-buyuklukte-6219547/"]

[old_news_related_template title="Şok iddia: Aleksey Navalny'ye ikinci suikast girişimi..." desc="Rusya'nın ilk saldırıdan sağ kurtulmasının ardından ikinci kez Rus muhalif Aleksey Navalny'yi, Novichok sinir ajanıyla öldürmeye çalıştığı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/13/iecrop/aleksey-navalny-reuters_16_9_1607872081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sok-iddia-aleksey-navalnyye-ikinci-suikast-girisimi-6166005/"]