ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İsviçre’nin Cenevre kentinde dün yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katılmıştı. Görüşmede, insan hakları, Büyükelçilerin karşılıklı olarak geri dönmesi, siber güvenlik konusunda işbirliğinin güçlendirmesi gibi konular ele alınmıştı.

Biden ile görüşmesinin ardından televizyonda açıklama yapan Putin, ABD Başkanı Biden’ın basındaki tasvirinin "gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını" belirterek, “Biden çok profesyonel, onunla çalışırken hiçbir şeyi kaçırmamak için dikkatli olunması gerek” dedi.

ABD'nin de istekli olması koşuluyla Washington ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu aktaran Putin, “Bu diyaloğu Amerikan tarafı kadar sürdürmeye hazırız” dedi.

[old_news_related_template title="Biden-Putin görüşmesi sonrası kritik açıklamalar" desc="ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan yüz yüze görüşme sona erdi. Putin, Biden ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlerken ABD ile ilgili ilişkilerde, “Ortada herhangi bir düşmanlık olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanarak, “Biden beni ABD'ye davet etmedi, ben de onu Rusya'ya davet etmedim” dedi. Putin ile yaptığı görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade eden Biden ise, “Başkan Putin'e temel hak meselelerini açıkça anlattım” açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/biden-reuters1_16_9_1623857249.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-putin-gorusmesi-sona-erdi-6490207/"]

[old_news_related_template title="Biden önce azarladı, sonra özür diledi" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrası Cenevre’de düzenlediği basın toplantısından ayrıldığı sırada ısrarla soru sormaya devam eden muhabiri azarladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/abd-iha1_16_9_1623877903.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-once-muhabiri-azarladi-sonra-ozur-diledi-6490667/"]