Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen NATO zirvesi dün itibarıyla sona ererken, uluslararası basının gözü ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmedeydi.

Ocak ayında göreve gelen Biden ile Erdoğan ilk kez karşı karşıya gelirken, İngiliz haber ajansı Reuters görüşme ve sonrasını dakika dakika abonelerine servis etti. Zirvenin ardından yer verilen analiz haberde, Biden'ın, "Büyük bölümü baş başa olmak üzere olumlu ve verimli bir görüşme geçirdik... Heyetlerimiz görüşmeleri sürdürecek. Türkiye ile ABD arasında mesafe kat edeceğimize güveniyorum" sözleri aktarıldı.

'ZENGİN BİR GÖRÜNÜM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşlerine de yer veren Reuters, "Sayın Biden'la önümüzdeki dönemde iş birliğimizi artıracağız. Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersine iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz" ifadelerini paylaştı.

POZİTİF ANCAK BELİRSİZ

Haberin son bölümünde ise şu ifadeler kullanıldı:

"Sorunlu ilişkilere sahip iki ülkenin liderleri Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasının neredeyse altı ay ardından ilk defa NATO zirvesi esnasında yüz yüze görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmeleri pozitif ve verimli olarak niteledi ancak ilişkilerdeki sorunları nasıl aşacaklarına dair ipucu vermedi."

[old_news_related_template title="New York Times: Biden ile görüşme yaklaşırken Erdoğan tutumunu yumuşattı" desc="ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Brüksel'de gerçekleştireceği görüşme ABD basınının büyük ilgisini çekmeye devam ediyor... Görüşme öncesinde New York Times kapsamlı bir analiz hazırladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/erdogan-reuters1_16_9_1623658759.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/new-york-times-biden-ile-gorusme-yaklasirken-erdogan-tutumunu-yumusatti-6485743/"]

 

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın 'hamdolsun' çıkışı şaşırttı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın gerçekleştirdiği kritik toplantıda ABD'nin 'Ermeni soykırımı' kararının da ele alınması bekleniyordu. Toplantı öncesi 'gündeme getireceğim' diyen Erdoğan'a görüşmenin sonra ermesinin ardından bu konu soruldu. Erdoğan'ın 'Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi' cevabı şaşırttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/2021-06-14t130018z_279088157_rc2c0o9kr1t9_rtrmadp_3_nato-summit-2_16_9_1623701148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdoganin-hamdolsun-cikisi-sasirtti-6486906/"]