Rus ordusunun Azerbaycan sınırı yakınına iki yeni askeri üs kurduğu belirtildi. Açıklama Rus haber ajanslarında yer aldı.

Rusya nüfusu 3 milyonun altında olan yoksul eski Sovyet ülkesi olan Ermenistan'ın yakın müttefiki ve Ermenistan'ın kuzeybatısında bir askeri üssü bulunuyor.

Etnik Ermeni güçleri ve Azerbaycan arasında geçen yıl Kasım ayında altı hafta süren çatışmalar Rusya'nın aracılık ettiği ateşkes anlaşmasıyla sonlanmıştı.

PAŞİNYAN AÇIKLAMA YAPTI

Interfax haber ajansında yer alan habere göre Paşinyan Ermeni parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada, "Bu, yalnızca Syunik bölgesi için değil Ermenistan için de ek bir güvenlik garantisi niteliğinde" dedi.

Bölge, Azerbaycan, Nahçıvan ile İran arasında sıkışmış durumda.

[old_news_related_template title="Ermenistan, Dağlık-Karabağ’da 'İskender M' kullanmış" desc="Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Dağlık-Karabağ savaşında Rus yapımı 'İskender M' balistik füzelerini kullandığını belirterek, füzenin Ermenistan'ın savaş suçunun kanıtı olduğuna dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/12/iecrop/fuzel-reuters_16_9_1618248478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ermenistan-daglik-karabagda-iskender-m-kullanmis-6369323/"]

[old_news_related_template title="Ermenistan'da erken seçim tarihi belli oldu" desc="Geçen yıl Azerbaycan'a karşı büyük toprak kayıpları veren ve o günden beri iç karışıklığın devam ettiği Ermenistan'da beklenen oldu. Aylarca halkın istifa çağrılarına kulaklarını kapatan Başbakan Paşinyan, 20 Haziran'da erken seçim kararı alındığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/18/iecrop/pasinyan1-reuers_16_9_1616066363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ermenistanda-erken-secim-tarihi-belli-oldu-6321031/"]