İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve sivilleri hedef alması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kremlin Sarayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Guterres'in Putin'i İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı zafer elde eden Rusya'yı Zafer Bayramı nedeniyle tebrik ettiği ifade edilirken, Putin'in ise BM’nin uluslararası meselelerdeki önemine vurgu yaptığı belirtildi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME DESTEK

Açıklamada, ikilinin telekonferans yoluyla gerçekleştirdiği görüşmede bir dizi güncel konuları ele aldığını aktarılırken, "Filistin-İsrail çatışmasının tırmanması konusunda öncelikli görevin her iki taraftaki şiddet eylemlerini durdurmak ve sivil halkın güvenliğini sağlamak olduğu belirtildi. BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına ve genel olarak kabul görmüş uluslararası hukuk normlarına dayanan iki devletli çözüm ilkesine destek ifade edildi" denildi.

Kremlin ayrıca, ikilinin Suriye, Libya ve Yemen'de yaşanan iç savaşa dair de görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="İsrail-Filistin gerilimi artıyor! Bölgeye uçuşlar durduruluyor" desc="Hamas, İsrail saldırılarına karşılık İsrail’in ikinci uluslararası havalimanı olan Ramon Havalimanının roket saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 18’i çocuk, 8’i kadın olmak üzere 87’ye yükseldiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/13/iecrop/gazze-reuters_16_9_1620915262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-filistin-gerilimi-artiyor-bolgeye-ucuslar-durduruluyor-6429391/"]

[old_news_related_template title="Şiddet bitmek bilmiyor: İsrail Gazze'ye asker yığmaya başladı" desc="Geçen hafta sonu İsrail'in kışkırtmasıyla başlayan çatışmalar tırmanırken, İsrail'den yeni bir hamle geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Gazze sınırına askerleri gönderiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/13/iecrop/israil-reuters1_16_9_1620902774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/siddet-bitmek-bilmiyor-israil-gazzeye-asker-yigmaya-basladi-6429045/"]