Geçen yıl corona virüsü nedeniyle birçok ülkeye uçuşları kısıtlayan Rusya, bazı ülkelerle uçuşların tekrar başlatıldığını duyurdu.

Rusya operasyon merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren bazı ülkelere uçuşların tekrar başlatıldığı duyuruldu. Bu karara göre ABD, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, İrlanda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kuzey Makedonya ile uçuşlar karşılıklı olarak yeniden başlatıldı.

Operasyon merkezi Moskova'dan, Washington ve New York'a haftada 2 sefer, Moskova'dan Brüksel'e haftada 4 sefer, Moskova'dan Dublin'e, Roma'ya ve Milano'ya haftada 2 sefer, Venedik ve Napoli'ye 4 sefer, Larnaka'ya 4 sefer, Üsküp ve Amman'a da haftada 2 sefer yapılacağı belirtildi. Uçuşların hem Rusya'ya ait havacılık şirketleri hem de bu ülkelerin hava şirketleri tarafından yapılabileceği bilgisine yer verilirken Rusya'dan, Viyana, Bakü, Erivan, Katar, Belgrad, Helsinki, Zürih, Split, Dubrovnik, Pula ve Cenevre'ye de uçuşların arttırılacağı aktarıldı.

Yapılan açıklamada, ayrıca Yunanistan ile yapılan görüşmelerde de Atina, Selanik ve Rodos gibi şehirlere de uçuşların arttırılması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Johnson: Seyahat kuralları gevşetilebilir" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iki doz corona virüsü aşısı olanlar için seyahat kurallarının gevşetilebileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/24/iecrop/ingiltere-iha2_16_9_1624548063.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/johnson-seyahat-kurallari-gevsetilebilir-6503932/"]

[old_news_related_template title="AB seyahat yasaklarının gevşetilmesi konusunda anlaştı" desc="Avrupa Birliği üyesi ülkeler, seyahat yasakları ve kısıtlamalarının yaz dönemi için gevşetilmesine karar kıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/havalimani-reuters_16_9_1623403525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ab-seyahat-yasaklarinin-gevsetilmesi-konusunda-anlasti-6480859/"]