Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afganistan'ı gündeme alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'da yaşananları her açıdan ele aldıkları belirtilirken, ülkede istikrarın sağlanmasının istendiği konusunda hemfikir oldukları da kaydedildi.

İki bakan, Afganistan'daki taraflara güvenliği sağlama konusunda çağrıda da bulunuldu.



[old_news_related_template title="Afganistan'da son durum: Kasap Baradar 20 yıl sonra döndü, kadın ve çocuklara şiddet başladı" desc="ABD önderliğindeki Batılı güçlerin ülkeden ayrılma süreci ile birlikte 20 yıl sonra etkisini artıran ve önceki gün Kabil'i ele geçirerek 'Savaş bitti' açıklaması yapan Taliban ülkeyi yönetmeye başladı. Dün gece Taliban'ın kurucularından 'Kasap Baradar' lakaplı liderleri yıllar sonra ülkeye geri döndü. Öte yandan Taliban'ın ülkeden kaçmak isteyip de bunu gerçekleştiremeyenlere şiddet uyguladığına dair haberler ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/taliban-dailymail_16_9_1629262942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistanda-son-durum-kasap-baradar-20-yil-sonra-dondu-kadin-ve-cocuklara-siddet-basladi-6599323/"]