Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü toplantısında yaptığı konuşmada askeri gerilimin tırmanması konusunda ABD ve NATO'yu suçladı.

NATO ve ABD'nin eylemlerinin askeri gerilimi tırmandırdığını ifade Şoygu, Ukrayna'daki milliyetçi akımın Donbass'ta çatışmalara da neden olduğunu söyledi. "NATO, Avrupa'daki birliklerini savaşa hazırlıyor" diyen Şoygu, "Askeri altyapısını modernize ederek harekat ve muharebe eğitimini artırıyor" ifadesine yer verdi.

RUS BİRLİKLERİ HAZIR

Şoygu, Rusya'nın Batı ve Güney askeri birliklerinin yapılan tatbikatlarla savaşa hazır olduklarını gösterdiğini iletti. Geçtiğimiz hafta Kırım'ı ziyaret eden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna sınırlarına konuşlandırılan Rus askeri birliklerinin belirlenen tüm hedeflere ulaştığını ifade ederek sınırlardaki tüm birliklere kalıcı konuşlanma noktalarına geri dönüş hazırlığı talimatının verildiğini açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Rusya'dan Karadeniz'de kritik hamle: Üç bölge kapanıyor" desc="Ukrayna'yla sıcak çatışmanın eşiğindeki Rusya'dan Karadeniz'de yeni bir adım geldi. Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de Sivastopol'dan Hurzuf'a kadar uzanan kıyı şeridini ve Kerç Yarımadası'nın yakınlarındaki üç bölgeyi bu akşamdan itibaren tüm gemilere kapatıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/24/iecrop/rusya-tatbikat-dha-2_16_9_1619247763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusyadan-karadenizde-kritik-hamle-uc-bolge-bu-aksam-kapaniyor-6393280/"]