Rusya ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında yaşanan diplomatik kriz derinleşiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Polonya'nın Moskova Büyükelçisi Krzysztof Krajewski, Varşova'nın üç Rus diplomatı sınır dışı etme kararıyla ilgili olarak bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Varşova'ya yanıt olarak Rusya'nın 5 Polonyalı diplomatı Rusya'dan göndereceğini duyurmuştu. Polonya'daki Rus Büyükelçiliği'nin üç çalışanı daha önce Varşova yönetimi tarafından istenmeyen kişi ilan edilmişti. Polonya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu kararın "Diplomatik statü koşullarının ihlali ve Polonya Cumhuriyeti aleyhine faaliyetlerde bulunma" olduğunu açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova da yaptığı açıklamada, Rus diplomatların sınır dışı edilmesinin Polonya'nın değil ABD'nin çıkarına olduğunu belirtmişti.

[old_news_related_template title="Çekya-Rusya geriliminde son durum: Tehdit, suikast ve ihale... Moskova dört koldan savaşıyor" desc="Son dönemde ABD, Ukrayna ve Bulgaristan'la gerilim yaşayan Rusya, listeye Çekya'yı da ekledi. İki ülke diplomatları karşılıklı sınır dışı etme kararı alırken, krizin kaynağı 2014'teki mühimmat deposu patlamasına kadar dayanıyor. Çekya patlamadan Rus istihbaratını sorumlu tutarken, Moskova yönetimi ise iddiaları provokatif ve düşmanca adımlar olarak niteledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/20/iecrop/putin-reuters-19_16_9_1618921164.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cekya-rusya-geriliminde-son-durum-tehdit-suikast-ve-ihale-moskova-dort-koldan-savasiyor-6385210/"]