Corona virüsü karşı Rusya’da aşılamalar tüm hızıyla devam ediyor. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova yaptığı açıklamada, ülkede corona virüsü salgının kontrol altına alınmaya başlandığını belirterek, “Salgının yayılmasını hep birlikte kontrol altına almayı başarıyoruz. Bugün salgının yayılım riski hala yüksek. Her şeyin tamamen bittiğini söyleyemeyiz” dedi.

"501 FARKLI MUTASYONU TESPİT ETME FIRSATI BULDUK"

Kendilerinin geliştirdiği test sistemi ile corona virüsü mutasyonlarının ayırt edilebildiklerini ifade eden Popova, “Bu eşsiz bir gelişme. Dünyada salgının yayılımıyla alakalı azalma var. Buna rağmen sadece İngiltere’de görülen mutasyon haricinde 501 farklı mutasyonu tespit etme fırsatı bulduk. Test sistemimiz bilinen corona virüsü ile diğer mutasyonları ayırt edebilmemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

KLİNİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Rusya’nın geliştirdiği ikinci Covid-19 aşısı olan EpiVacCorona’nın tüm klinik çalışmalarının tamamlandığını belirten Popova, “Tüm çalışmalar tamamlandı ve aşının uygulanması için belgeler usulüne uygun olarak hazırlanıp teslim edildi. Aşının 65 yaş üstü kişilere uygulanması için yasal onayı bekliyoruz” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Fransa’da corona hastalarının karantina süresi 10 güne çıkarıldı" desc="Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, pazartesi gününden itibaren Covid-19 testi pozitif çıkanların karantina süresinin 7 günden 10 güne çıkarılacağını ifade ederek, pozitif vakalarla temaslı olanların karantina süresinin ise 7 gün olarak devam edeceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/fransa-iha_16_9_1613678503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransada-corona-hastalarinin-karantina-suresi-10-gune-cikarildi-6268204/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından yeni corona araştırması" desc="BioNTech/Pfizer ile ABD'deki Teksas Üniversitesi ortaklığında bilim insanları laboratuvar ortamında Güney Afrika'dan çıkan mutasyonu taşıyan virüs üretti. Bilim insanları, Güney Afrika mutasyonuna karşı üretilen virüsün antikor oranının üçte ikiye kadar düştüğünü belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/astrazeneca-reuters_16_9_1613659126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bilim-insanlarindan-yeni-corona-arastirmasi-6267669/"]