Corona virüsü salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, aşılama kampanyaları da devam ediyor. Kendi aşısını üreten ülkelerden Rusya'dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V corona virüsü aşısını almaması için diğer ülkelere eşi görülmemiş bir baskı uygulandığını öne sürdü.

'BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK'

Gazetecilerin ABD'nin Brezilya'yı Sputnik V aşısı aldırmaktan caydırmak için girişimlerde bulunduğu ile ilgili bilgilerin yer aldığı ABD hükümet raporuna ilişkin sorular üzerine Peskov bu girişimlerin başarıya ulaşamayacağını ifade etti. Peskov Rusya'nın aşıların siyasi konulara malzeme edilmesine karşı olduğunu söyledi.

ÜÇ AŞI TESCİLLENDİ

Rusya'da halihazırda ülke içinde geliştirilen üç aşı bulunuyor. Tescil edilen bu aşılar, Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Sputnik V, Vektör Enstitüsü tarafından geliştirilen EpiVacCorona ve Chumakov Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen CoviVac olarak öne çıkıyor.

[old_news_related_template title="ABD ile Rusya arasındaki krizi tırmandıracak iddia" desc="New York Times gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırarak yaptığı haberde ABD'nin Rusya'ya siber saldırı gerçekleştireceğini iddia etti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, söz konusu iddialara tepki göstererek, 'Bu endişe verici bir bilgi. Bize göre bu, uluslararası siber suçtan başka bir şey değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/09/iecrop/rusya-iha_16_9_1615299483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-ile-rusya-arasindaki-krizi-tirmandiracak-iddia-6304757/"]