Dünya genelinde corona virüsüne (Covid-19) karşı aşılamalar devam ederken, Rusya'nın geliştirdiği bir aşının daha ülkede dağıtımına başlanacağı açıklandı. Rusya’da Covid-19’a karşı geliştirilen 3’üncü aşı KoviVak, hafta sonu 18 bölgeye teslim edilecek.

Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kas içi uygulama için bir süspansiyon formunda mevcut olan aşının ilk olarak Leningrad, Moskova, Stavropol ve Primoraky bölgeleri ve Tataristan Cumhuriyeti'ne ulaştırılacağı ifade edildi.

Açıklamada, tam teşekküllü bir virüs içeren ve klasik tekniğe göre yapılmış aşının 25 Nisan'a kadar ülkenin 18 bölgesinin polikliniklerinde kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

VİRÜSE DAHA ÖNCE YAKALANANLAR İÇİN DE ÖNERİLDİ

Ayrıca bilinen tüm corona virüsü mutasyonlarına karşı etkili olduğu belirtilen KoviVak aşısı, Rusya Bilimler Akademisi Çumakov Bilim Merkezi uzmanları tarafından bağışıklığı zayıf olanların yanı sıra hastalığa daha önce yakalanan kişiler için de öneriliyor.

Klinik çalışmaların KoviVak'ın tam güvenliğini ve düşük alerji riskini doğruladığı belirtilen açıklamada, deneklerin çoğunda ilk aşılamadan sonraki 42’inci günde bağışıklık oluşacağı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Macaristan'da coronayı atlatanlara ve aşı olanlara kısıtlamalar kaldırılıyor" desc="Macaristan Başbakanı Viktor Orban, corona virüsü atlatanlar ile aşı olan vatandaşların önümüzdeki hafta açılacak tiyatro, otel, spor tesisleri gibi birçok hizmetten faydalanabileceklerini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/23/iecrop/macaristan-reuters_16_9_1619187597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/macaristanda-coronayi-atlatanlara-ve-asi-olanlara-kisitlamalar-kaldiriliyor-6392202/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü salgınının en korkunç görüntüsü: Toplu halde yakıyorlar" desc="Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da corona virüsü salgını korkutucu boyutlara ulaştı... Salgının yeni dalgalarına karşı çaresiz kalan ülkede oksijen sıkıntısı da baş gösterince vaka ve ölüm sayısı katlandı. Ülkede yetkililer coronadan ölenleri açık havada yakmak zorunda kaldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/23/iecrop/krematoryum-reuters_16_9_1619183546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-salgininin-en-korkunc-goruntusu-toplu-halde-yakiyorlar-6392074/"]