İngiltere'de mahkeme, 3 Mart’ta kaybolan ve 10 Mart’ta ormanlık alanda cansız bedenine ulaşılan Sarah Everard'ı kaçırmak ve öldürmekle suçlanan 48 yaşındaki polis memuru Wayne Couzens’ı suçlu buldu. Couzens, adam kaçırma ve tecavüz suçlamalarını kabul ederken, cinayetle ilgili savunma yapılmadı.

Couzens kendisine yöneltilen 2 suçlamayı da "Evet efendim" diyerek kabul etti. Mahkeme Couzens’ın, Everard cinayetinin sorumluluğunu da kabul ettiğini ancak tıbbi raporların beklendiğini belirtti. Everard'ın ailesinin 4 üyesinin de katıldığı mahkemenin bir sonraki savunma duruşması 9 Temmuz'da yapılacak.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneydoğusunda 3 Mart’ta yerel saatle 21.00 sıralarında 33 yaşındaki Sarah Everard'ın Clapham'da arkadaşının evinden ayrılarak Brixton'daki kendi evine gittiği sırada 21.30 civarında bir evin kapı zilindeki kamerada görüldüğü belirlenmişti. O günden sonra kendisinden hiçbir haber alınamayan Everard'ın cansız bedeni, 10 Mart'ta Kent Ashford yakınlarındaki ormanlık alanda polis tarafından yapılan arama sonucu bulunmuştu. Olayla ilgili aynı gün 1 polis memuru ve 1 kadın, Everard'ın kaybolmasıyla bağlantılı olarak Kent'teki bir adreste “cinayet şüphesi” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Everard'ı kaçırmak ve öldürmekle suçlanan 48 yaşındaki polis memuru Couzens, 13 Mart’ta Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılmıştı. İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi (CPS) Özel Suçlar Başkanı Rosemary Ainslie yaptığı açıklamada, "Metropolitan polisinin Sarah Everard'ın ölümüyle ilgili bir delil başvurusu üzerine Couzens'ın yargılanmasına karar verildiğini" belirtmiş, CPS'nin işlevinin bir kişinin cezai bir suçtan suçlu olup olmadığına karar vermek değil, suç duyurusunda bulunmak ve bağımsız değerlendirmeler yapmak olduğunu söylemişti.

[old_news_related_template title="İngiltere’de 117 metre yüksekliğindeki kuleler 5 saniyede yıkıldı" desc="İngiltere'de Staffordshire'da bulunan tarihi Rugeley Elektrik Santrali'ndeki 117 metre yüksekliğe sahip olan 4 soğutma kulesi kontrollü şekilde yıkıldı. Kuleler 5 saniye içinde yerle bir oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/06/iecrop/kule-sozcu1_16_9_1623001718.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilterede-117-metre-yuksekligindeki-kuleler-5-saniyede-yikildi-6472328/"]