Ahrweiler'de ilk olarak oradaki resmi görevli Kaymakam‘a (Landrat) düştüğü belirtilirken, normal zamanlarda kriz ekibinde görevli olan diğer kişilerin de sorumluluğu araştırılıyor.

Savcılığın cevap aradığı ana soru, "Bu felakette çok mu geç davrandınız?" olacak. İlk soruşturmalara göre, bölgeye yönelik uyarı ve tahliye taleplerinin en geç 14 Temmuz saat 20.30’da kriz yönetimi ekibinden gelmesi gerekiyordu.

SUÇ: ÖLÜME SEBEP OLMAK

Başsavcı Haralt Kruse’ye göre bu uyarı ya da tahliye talepleri, gerekli açıklıkta gelmediği ya da çok geç gelmiş görünüyor. İlçeyi yöneten Kaymakam Pföhler ve kriz masası yöneticileri şimdi ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet, insan sağlığına ve mala zarar vermeden mahkemeye çıkarılabilecek.

[old_news_related_template title="Almanya ülkeye giriş yapan herkesten belge isteyecek" desc="Alman Der Spiegel dergisi, dünya genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte yeni bir yol izleme kararı alındığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/fransa-reuters-1_16_9_1627557929.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya-ulkeye-giris-yapan-herkesten-belge-isteyecek-6563190/"]