Dünya genelinde corona virüs salgını ile mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama programlarında yaş grupları genişletiliyor. Çin'de Sinovac şirketinin Covid-19'a karşı ürettiği "CoronaVac" aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımına yeşil ışık yakıldı.

Sinovac CEO'su Yin Weidong yaptığı açıklamada, aşının söz konusu yaş aralığındaki çocuklara ne zaman uygulanmaya başlanacağının sağlık yetkililerine bağlı olduğunu ifade etti. Yin, reşit olmayanların enfeksiyondan sonra ciddi semptom riski daha yüksek olan yaşlılara kıyasla aşılamada daha düşük önceliğe sahip olduğunu vurguladı.

ÜÇÜNCÜ DOZ DENEMESİ

Faz I ve II klinik deneylerinden elde edilen ön sonuçlara göre aşı, 3 ila 17 yaşındaki katılımcılarda bağışıklık oluştururken, çoğunda hafif şekilde yan etkiler görüldü. Yin ayrıca, iki dozdan sonra üçüncü dozun uygulandığı Faz II klinik denemesinin de tamamlandığını aktardı.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü doz aşısı dünyanın gündeminde: İlk lider" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü doz aşı itirafı dünya medyasının da gündeminde. The Times, ülkede aşı yetersizliği döneminde Erdoğan'ın açıklamalarının eleştirilere neden olduğunu yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü doz aşı olduğunu itiraf eden ilk dünya lideri olduğuna da dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/04/iecrop/erdogan-reuters-7_16_9_1622782896.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cumhurbaskani-erdoganin-ucuncu-doz-asisi-dunyanin-gundeminde-itiraf-eden-ilk-lider-6467870/"]

 

[old_news_related_template title="Türkiye'nin de aldığı Çin aşısının fiyatını Rusya açıkladı" desc="Almanya’nın önde gelen gazetelerinden FAZ, Rus aşısının en çok talep edilen aşı olduğunu belirterek, bu anlamda büyük başarı kazandığını yazdı. Rusya ise aşı fiyatlarını açıklarken, Türkiye’nin de satın aldığı Çin'in Sinovac aşısının dozunun 29.7 dolar olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/asi-reuters-8_16_9_1615019892.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiyenin-de-aldigi-cin-asisinin-fiyatini-rusya-acikladi-bir-dozu-29-7-dolar-6298682/"]