2020 yılının Kasım ayında ABD'de yapılan seçimlerin nihai sonucu bugün büyük bir gerilimin ardından resmen açıklandı...

Seçimlere hile karıştığı iddiasıyla aylardır ABD halkını meşgul eden ve bu konuda yaptığı açıklamalarla ülkeyi adeta kutuplaştıran ABD Başkanı Donald Trump'ın hezimeti bugün Seçiciler Kurulu'nun oylarının tescil edilmesiyle tarihe düştü.



ABD'de başkanı seçecek oyları veren Seçiciler Kurulu'nun oy dağılımını inceleyen ve bu konuyu masaya yatıran Kongre, Trump'ın kışkırtmasıyla Kongre binasını basan göstericilerin bastırılması ile birlikte tekrar toplandı.

TRUMP'IN SAĞ KOLU SERT KONUŞMUŞTU

Toplantıyı, "Bu gece buraya zarar verenler kazanamadı. Hiçbir zaman kazanamayacaklar" sözleriyle açan Trump'ın sağ kolu ve başkan yardımcısı Mike Pence'in ardından Kongre'de yoğun mesai tekrar başladı.

Kongre bir süre sonra 3 Kasım'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Seçiciler Kurulu'nun sonuçlarını tescil etti. Böylelikle Joe Biden'ın resmen ABD başkanı olmasının önü açıldı.

Biden 20 Ocak'ta yemin ettikten sonra görevine başlayacak.

TRUMP'TAN JET YANIT

Alınan kararın ardından Trump bugün bir açıklama yaptı... Beyaz Saray Sözcüsü Dan Scavino, Trump'ın açıklamalarını Twitter üzerinden duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü, Twitter üzerinden Trump'ın sözlerini aktararak barışçıl bir geçiş olacağını söyledi. Açıklamaya göre Trump, "Her ne kadar seçimlerden çıkan sonuçları kabul etmesem de 20 Ocak'ta düzenli bir geçiş olacaktır" dedi.

[old_news_related_template title="ABD'de kaos ve dehşet: Ölü ve yaralılar var" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçilerinin Washington DC'de bulunan kongre binasını basması sonrasında ülke karıştı... İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirirken onlarca gösterici gözaltına alındı. ABD tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşanırken arka arkaya istifalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/07/iecrop/trump1-reuters_16_9_1609994357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/son-dakika-abdde-kaos-ve-dehset-olu-ve-yaralilar-var-6200817/"]

[old_news_related_template title="Biden'dan Türkiye mesajı: En son isteyeceğimiz şey..." desc="3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan ve Ocak ayında resmen ABD Başkanı olarak görevine başlayacak Joe Biden, New York Times'a konuştu. Biden röportajda Türkiye'yi telaffuz edip açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/03/iecrop/biden-depophotos_16_9_1606971829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bidendan-turkiye-mesaji-en-son-isteyecegimiz-sey-6151480/"]

[old_news_related_template title="Joe Biden köpeğiyle oynarken düştü: Bileğini çatlattı" desc="3 Kasım'daki başkanlık seçiminden zaferle ayrılan Joe Biden talihsiz bir kaza yaşadı. Biden, köpeğiyle oynarken düştü ve bileğini incitti. Yapılan incelemeler sonucunda 78 yaşındaki siyasetçinin bileğinde çatlak olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/30/iecrop/kopek-delaarehuman-1_16_9_1606726530.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/joe-biden-kopegiyle-oynarken-dustu-bilegini-catlatti-6147496/"]