Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi Washington D.C. sokaklarında hareketli dakikalar yaşandı.

Joe Biden'ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada, ABD'de kongre binasının güvenlik tehditleri nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı.

Pencerelerden ve kapılardan uzak durun çağrısı yapılırken, kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği görüldü.

PROVAYA KATILANLAR TAHLİYE EDİLDİ

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden'ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi oluştuğu bildirildi.

Öte yandan Biden'ın tören provasına katılanların ise tahliye edildiği duyuruldu.

YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Alarmın kongre binası dışında evsizlerin kaldığı bölgede çadırda çıkan yangın nedeniyle verildiği öğrenildi.

Dumanlarla ilgili açıklama yapan itfaiye görevlileri, yangına müdahale edildiğini ve alevlerin söndürüldüğünü belirtti. Gelişmelerin ardından çalışmalar tekrar başladı.

FOTO: İHA


KONGRE BİNASI BASILMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Ocak tarihinde düzenlediği mitingin ardından Trump destekçileri, kongre binasını basmıştı. Polis ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşanırken olay nedeniyle Washington'da sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden olaylara ilişkin "Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında" ifadesini kullanmış, olaylarda ise 5 kişi hayatını kaybetmişti.

25 BİN ASKER GÜVENLİK TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

ABD Federal Soruşturma Dairesi (FBI) Biden'ın yemin töreni öncesinde güvenlik güçleri içinden düzenlenebilecek olası bir saldırıya karşı önlem almak amacıyla Ulusal Muhafız Birliği bünyesinde Washington'da görev yapacak 25 bin askeri güvenlik taramasından geçirdiği aktarıldı.