Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Ghebreyesus, yeni tip corona virüsünün mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türünün varlığına ilişkin Japonya'nın kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

DSÖ'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ghebreyesus, "Virüs ne kadar çok yayılırsa virüste yeni değişiklik şansı da o kadar yüksek oluyor. En dikkati çeken ise virüsün bazı türlerinin bulaşabilirliğinin artıyor görünmesidir" ifadelerini kullandı.

"OLDUKÇA SORUNLU BİR DURUM"

Hafta sonu DSÖ'nün Japonya tarafından virüsün yeni türü hakkında bilgilendirildiğini açıklayan Ghebreyesus, "Bu durum, vakalarda ve hastaneye yatışlarda artışa neden olabilir. Sağlık çalışanları ve zaten kırılma noktasına yakın hastaneler için oldukça sorunlu bir durum" şeklinde konuştu.

İNGİLTERE'DE DE TESPİT EDİLMİŞTİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 19 Aralık'ta başkent Londra dahil ülkenin güneydoğusunda son dönemdeki vaka artışlarının mutasyon geçirmiş yeni corona virüsü türünden kaynaklandığını açıklamıştı.

Johnson, eldeki ilk verilere göre tespit edilen bu yeni türün eskisine kıyasla yüzde 70'e varan oranlarda daha bulaşıcı olduğunu belirtmişti.

[old_news_related_template title="Kabine toplantısı sonrası Erdoğan'dan corona virüsü yasakları ve aşı açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı son dakika açıklamasında corona virüsü kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılacağını belirtti. Aşıyla ilgili gelişmelere de değinen Erdoğan, perşembe veya cuma günü aşılamanın başlayacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/11/iecrop/erdogan-iha-2_16_9_1610385825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-kabine-toplantisi-sonrasi-erdogandan-corona-virusu-aciklamasi-6206996/"]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanlığı güncel corona virüsü verilerini açıkladı! İşte 11 Ocak tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 11 Ocak Pazartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 174 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/11/iecrop/yogun-bakim-depo4_16_9_1610383934.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakanligi-guncel-corona-virusu-verilerini-acikladi-iste-11-ocak-tablosu-6207056/"]