Sudan, bu sabaha sıcak bir gelişmeyle uyandı... Bugün ülkede bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu fakat bunun başarısızlıkla sonuçlandığı açıklandı.

İsmini açıklamayan yetkililer az sayıdaki askerin darbe girişiminde bulunduğunu duyururken, askerlerin başkent Hartum yakınlarındaki Omdurman'daki devlet radyosunu ele geçirmeye çalıştığını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda ise sokaklarda tankların ve silahlı askerlerin dolaştığı görülüyor.

Aynı zamanda konsey sözcüsü olan Mohamed Al Faki Suleiman, darbe girişimine dahil olan zanlıların sorgularının başlamak üzere olduğunu ve ordunun yakında bir açıklama yapacağını belirtti.

Sudan ordusu, darbe girişimine dahil olan 21 subayın ve bazı askerlerin gözaltına alındığını duyurdu.

Eski devlet başkanı Ömer El-Beşir'in 2019 yılının Nisan ayında devrilmesiyle birlikte ülkede gerilim üst düzeydeydi. Geçiş yönetimi, El-Beşir yanlısı grupların daha önce de darbe girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Türkiye ile Sudan arasında 6 anlaşma imzalandı" desc="Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Burhan ile kardeş ve komşu iki ülke olan Sudan ve Etiyopya arasında son dönemde yaşanan gerilime ilişkin endişelerimizi de paylaştık. Bu konunun karşılıklı diyalog ve mutabakatla çözülmesinin önemine işaret ettim. Türkiye, önümüzdeki dönemde Sudan'ın yanında olmayı sürdürecektir' dedi. Türkiye ile Sudan arasında farklı alanlarda 6 anlaşma imzalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/anlasma_16_9_1628795255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiye-ile-sudan-arasinda-6-anlasma-imzalandi-6589853/"]

[old_news_related_template title="Sudan'da can kaybı yükseliyor" desc="Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde yer alan El Cuneyna kentinde kabileler arasında çıkan çatışmalarda tansiyon düşerken, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye, yaralıların sayısı ise 191'e yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/07/iecrop/sudan-reuters_16_9_1617820997.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/sudanda-can-kaybi-yukseliyor-6359917/"]