Güney Afrika’da orta çıkan ve Omicron adı verilen corona virüsünün yeni mutasyonu yayılmaya devam ederken, Suudi Arabistan ülkeye giriş şartlarını açıkladı.

Yapılan son açıklamada, 18 farklı ülkeden umre için gelenlere aşılarını yaptırmış dahi olsalar ülkeye giriş yasağı getirildiği belirtildi. Malavi, Zambiya, Madagaskar, Angola, Komorlar, Güney Afrika, Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Lesotho, Etiyopya ve Esvatini gibi ülkelerden gelişleri askıya alan Suudi Arabistan’da yeni mutasyon nedeniyle endişe duyulduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanlığı da yaptığı açıklama ile Kabe-i Muazzama’yı ziyaret etmek isteyenler için kısıtlamaları güncelledi. Açıklamada, Suudi Arabistan tarafından tanınan aşıları yaptıranlar karantina girmezken, Suudi Arabistan tarafından onaylanmayan ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tanınan aşıları yaptıranlar 3 gün karantinada kalacak. Karantinasını tamamlayanlardan negatif sonuçlu PCR testi istenecek.

Suudi Arabistan, 2 doz Pfizer BioNTech, Comirnaty, Oxford AstraZeneca, Covishield, SK Bioscience, Vaxzevria, Moderna, Spikevax ve 1 doz Johnson & Johnson açılarını kabul ettiğini açıklamıştı.
[old_news_related_template title="BAE’den sonra sıra Suudiler’de" desc="Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türk mallarına dönük 1 yıldır boykot uygulayan Suudi mevkidaşıyla görüştü. Suudiler Türkiye'den ihracatı neredeyse sıfırlarken, Türkiye'nin bu ülkeden ithalatı ikiye katlanarak 2,4 milyar dolara yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/25/iecrop/suud_16_9_1637850206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/baeden-sonra-sira-suudilerde-6789966/"]

[old_news_related_template title="Mahkemeden Suudi Arabistan'a Cemal Kaşıkçı sorusu" desc="Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı katledilmesine ilişkin davada mahkeme, Suudi Arabistan'da soruşturma veya kovuşturma yapılıp yapılmadığını sorulmasına karar verdi. Mahkeme, kesinleşmiş karar var ise, sanıkların Türkiye'de mükerrer ceza almalarını engellemek için kendilerine gönderilmesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/23/iecrop/depophotos-cemal-ikasikci_16_9_1601283576_16_9_1637655425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mahkemeden-suudi-arabistana-cemal-kasikci-sorusu-6784828/"]