Suudi Arabistan’da umre ziyaretleri, corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında alınan sıkı önlemler altında sürerken, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Ramazan ayı boyunca umre ziyaretlerine çocukların getirilmesinin yasakladığı açıklandı.

Sadece umre ziyaretleri için değil Mekke’deki Mescid-i Haram'da namaz kılmaya gelenlerin çocuklarını getirmesine de izin verilmedi. Umre ve namazlara sadece önceden izin alan kişilerin katılabileceği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, umre ve namaz kılmak isteyenlerin mobil uygulama üzerinden başvuru yapmaları gerektiğini ifade ederek, yalnızca başvuru yapanların ibadetlerini geçekleştirebileceğinin altı çizildi.

Umre için corona virüsü atlatan, 2 doz corona virüsü aşısı yaptıran ya da corona aşısının bir dozunu yaptırarak 14 günlük karantinadan geçmiş olanlara izin verileceği bildirildi.

Ziyaretçilerin sosyal mesafeyi koruması için yol boyunca çeşitli işaretler yerleştirdi. Kabe çevresinde bulunan yetkililer ise ziyaretçilerin sosyal mesafeye uyup uymadıklarını kontrol ediyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin tavafı sırasında da yetkililer Kabe çevresinde sterilizasyon çalışması gerçekleştiriyor. Tavaf sırasında maske takması zorunlu olan ziyaretçilerin Kabe’ye yaklaşmasına izin verilmiyor.

[old_news_related_template title="Bloomberg'den corona virüsünde olunacak ülkeler sıralaması: Türkiye geriledi" desc="ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Covid-19 Direnç Listesi'ni yayınladı. Salgının başladığı günden beri belli aralıklarla farklı kriterlere göre dünyanın önde gelen 53 ülkesini sıralayan Bloomberg'in son listesinde Türkiye 19 sıra birden gerileyerek 46'ncı sırada yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/covid-bloomberg_16_9_1619519416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bloombergden-corona-virusunde-olunacak-ulkeler-siralamasi-turkiye-geriledi-6398681/"]

[old_news_related_template title="Portekiz'de 8 ay sonra bir ilk: Coronadan can kaybı sıfırlandı" desc="Corona virüsü önlemlerini kademeli olarak gevşeten Portekiz'de Ağustos 2020'den bu yana ilk kez corona kaynaklı can kaybı görülmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/porto-portekiz-reuters_16_9_1619512823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/portekizde-8-ay-sonra-bir-ilk-coronadan-can-kaybi-sifirlandi-6398630/"]