Geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli Financial Times gazetesi tarafından yayınlanan haberlerde, Avrupa Birliği'nin yeni Afgan makamlarıyla sınırlı ilişkisini genişletmek adına Afganistan'daki diplomatik temsilciliğini 1 ay içinde yeniden açmayı düşündüğü kaydedilmişti.

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Daha sonra AB tarafından yapılan açıklamada ise, konu üzerinde halen çalışıldığı belirtilmişti. AB'nin açıklamasının ardından bugün Taliban hükümeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Taliban hükümetinin AB'nin Afganistan'da büyükelçilik açmasını memnuniyetle karşılayacağını kaydetti.

Balkhi, "Afganistan'daki AB misyonunun yeniden başlatılması, memnuniyetle karşıladığımız sağlam ve olumlu bir adımdır. Kabil'deki diğer büyükelçiliklerin güvenliği nasıl garanti ediliyorsa, AB büyükelçiliği ve personelinin güvenliği de garanti altına alınacaktır" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Korkunç infaz! Taliban, Afganistanlı kadın voleybolcuyu katletti iddiası" desc="Afganistanlı kadın voleybol oyuncusu Mahjabin Hakimi'nin, Taliban militanları tarafından kafası kesilerek öldürüldüğü iddia edildi. Afgan kadın milli voleybol takımı hocası Hakimi'nin öldürüldüğünü doğruladı. Taliban'ın Hakimi'yi katlettikten sonra fotoğraflarını paylaştığı belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/21/iecrop/talibannnn_16_9_1634803509.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/diger-sporlar/korkunc-iddia-taliban-afganistanli-kadin-voleybolcuyu-katletti-6719791/"]

[old_news_related_template title="Taliban: Hükümette yeni değişiklikler olacak ve bunu reformlar takip edecek" desc="Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Afganistan zirvesine katılan Taliban temsilcileri, ülkede yeni reformlarla birlikte hükümette değişikler yapacaklarını duyurarak, 'Hükümette yeni değişiklikler olacak ve bunu reformlar takip edecek. Daha önce belirtildiği gibi bu geçici bir hükümet ve yeni reformlar yapılacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/20/iecrop/taliban-ihahh_16_9_1634754527.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-hukumette-yeni-degisiklikler-olacak-ve-bunu-reformlar-takip-edecek-6719021/"]